Monday, May 25, 2015

LIRIK THE VOCAL OUT : SI SEMBANG KENCANG

\




Artis : Vocal Out
Lirik : The Mentadak Biru



Asal masuk cerita
Cerita Lawin
Ini kisah si sembang kencang ?
Kencang ? huh !
Buat lupe nampak ,, check


Dah dua raya aku bekerja
Kerja katanya untuk sejahtera
Hilang komen hilang komentar
Fikiran rakus mula menjelma
Cerita asal semua boleh hadam
Bila buka sebenar lain ceritanya
Kelentong ?
Belum masa untuk menghitung
Iyaa ..
Aku dilabel masih belum faham
Belum hadam satu kalam
Apa lagi dua kalam
Tiga, empat semuanya 40
Rase lahh..


Cerita ini cerita si sembang kencang
Sembang sembang aja tapi habuk tadak
Mane pergi ?
Sembang sampai subuh qiam pun terlepas
Tentatifnya sudah lari
Postmortem takde guna semua same saja
Kira ape entah diorang ni
Sembang lagi
Sembang lagi
Sembang laa...



[CHORUS]

Cerita in cerita si sembang kencang
Kencangnya kalah ribut taufan
Sembang sana sini
Habuk takde
Bile orang lain menang
Diungkit ungkit buku sila
Pancung sana pancung  sini
Lidah satu aksi macam dua tangan
Semua orang salah
Die saja betul
Big bob nye kuat tapi ..
Die pun same
Macam pak pandir
Buat lawak tapi tak tuju diri sendiri
Aksi tonjol tak hiburkan hati
Lagi sakit hati
Lebih baik balik tidur aje laa
Takpe korang teruskan sembang sembang


Hari ini minggu ini
Minggu kenangan dengan yang lain
Mereka happy ade hidup pengalaman sendiri
Di mana ? di sini la
Tempat untuk timbul pengalaman
Segala memori tapi disalah anggap perbuatan ku ini
Ajaibnya aku sekufu lain
Mungkin otak ku tak sama tapi darah kite serupa
Tujuan same ape lagi?
Nak ikut semua kau betul
Akhir hidup aku tergadai
Habuk pun tadak
Ape aku nak cerita sama anak aku
Adik aku mak ayah aku
Nothing sweet
Orang lain celebrate kaw kaw
Takkan kau tak nak ?
Actually who are loser now?


Bingung bingung sudah aku
Aku bagai ditarik tali
Tak tau mane nak pergi
Serba salah keduanya
Kanan kiri ?
Alaaa...
Mane nak pergi  ni??
Itulah kawan lagi dengan budak kuat sembang
Mulut manis tapi tiada guna
Orang pun mulut manis
Kenapa they have something to gain? Huh
Ceh malas nak cerita
Lu pikir la sendiri


Salam


[CHORUS] 3X


Maaf la wei..

Pirahhhh !!

Friday, May 15, 2015

LIRIK THE VOCAL OUT - HARI INI HARI GURU







Lagu : The Vocal Out
Lirik : Mentadak Biru Inspired



Alam pagi berkicauan
Menyambutnya riang hari ini
Hari yang penuh kemeriahan warna warni anak murid mu
Di sambut penuh rasa kasih dan sayang
Bagi mengenag kasih seorang bernama guru


Tarikh keramat 16 mei setiap tahun
Menguntum senyum mu
Hari menghargai jasa khas buat mu
Melirikkan senyuman di wajah mereka
Sebagai tanda thank you for you ...

Kegembiraan disambut bersama-sama
Guru diberi ruang untuk bersuka ria
Mengikat tali jalinan kasih kita
Melupakan semua yang pahit luka

Suasana menarik upih pinang
Lumba lari berkain pelikat
Tarik tali ramai-ramai
Semuanya meninggalkan nostalgia indah


Kini anak-anak murid mu di perantauan
Menimba ilmu untuk masa depan
Tidak lupa tarikh keramat ini
SMS dikirim, whatsapp diutus
Hanya untuk menyampaikan
“SELAMAT HARI GURU”


Terima kasih , thank you
Syukran i love you
Atas limpahan ilmu
Yang tidak kira jemu
Setitis peluh mu kami hargai
Demi mendidik kami
Kata-kata mu nasihat buat kami
Kan kami pahat sehingga akhir hayat


Pray for us

We do it better

Thursday, May 14, 2015

LIRIK THE VOCAL OUT : ANTARA DUA






[CHORUS]

Mengapakah ini bisa terjadi
Warkah bertemu sesama warkah
Berdentum meluah rasa isi hati
Yang terguris yang terhina
Siapa mula dan siapa menang ?
Akhirnya bertemu jalan tidak tenang
Face to face pun tak jadi
Masam purik muka kau
Di sinikah akhirnya ?


Dari satu suku
Kau datang pada ku
Suku ini mungkin kau problem
Cari2 aku tak boleh settle
Kau tarik muka dari ku
Mulut mencebik kosong
Melirik kata hati
Aku tidak guna
Tak pandai mengukuh ikatan ini
Tapi itu
Hak aku
Hak diri ku di hujung waktu ini
Aku perlukan ketenangan
Nostalgia aku berbuah dua kali, kawan
Aku perlu masa untuk bertenang
Ini bukan soal kerja atau untung rugi
Tapi ini soal hati
Yang dah tercarik atas ikatan orang lain
Peluang dulu aku tidak pegang elok2
Aku berputus tiada fikir panjang
Mungkin itu waktunya
Aku memutuskan semua ikatan ini
Untuk aku menyimpan aib aku
Yang tidak sengaja aku jelmakan
Yang tidak sengaja aku lirikkan
Niat aku baik tapi aku silap
Muka aku malu
Satu hari aku tidak berhubung dengan mereka
Tapi tika itu dia melindung ku
Seorang insan yang aku hargai
Yang ku tidak tahu dari mana dia datang
Mungkin tika itu detik hati kami sama
Ibarat dia mendengar rintih aku
Aku hormat
Aku salut
Segala yang dia lakukan
Lagak hati ku beromong iya
Dialah orangnya tapi kini
Tidak Lagi


Aku yang silap


[CHORUS]

Mengapakah ini bisa terjadi
Warkah bertemu sesama warkah
Berdentum meluah rasa isi hati
Yang terguris yang terhina
Siapa mula dan siapa menang ?
Akhirnya bertemu jalan tidak tenang
Face to face pun tak jadi
Masam purik muka kau
Di sinikah akhirnya ?


Saat kau tiba kali kedua
Meluah yang tidak dapat kau tunaikan
Kata2 nista keluar dibibir mu
Yang membuat aku terhina
Kerana tidak di sisi mu
Sedangkan aku pulang baru isi perut kosong
Kata2 yang jarang aku timbangkan
Kali ini terguris dek ketidakpuasan hati 
Aku hilang normaliti
Endah tak endah aku menjawab
Aku biar kau pergi tergantung
Tika itu
Sumpah seranah ku keluar
Segala rentak maki aku luahkan
Emotional ku tidak lagi tenang
Adrenalin marah ku muncul satu satu
Ku capai ini keyboard
Meluah segala isi hati
Ramai tidak percaya
Ramai ingat aku di hijack
Ibarat kiamat yang melanda
Yang berseloroh untuk meredakan aku
Aku senyum aku tenang
Mungkin bait aku ini malam 
Aku terpaksa
Sakitnya tuh di sini kau
Aku puas 
Geram kesumat aku tiada lagi


Ohh yeah, yeah yeah yeah 


Pagi2 itu pula kau buat lagi
Aku berang aku bengang
Mati akal ku
Dalam kata2 mu
Hati ku tak tau ingin dilayan atau tidak
Hari2 berjalan suram sekali
Akhirnya satu malam di dini malam
Kau mengungkap kata
Itu mungkin aku
Tapi tolong aku bukan seperti yang kau sangkakan
Aku sulung kau nombor brape ?
Aku nampak kau tidak
Beza situasi harusnya kau beringat
Aku tidak omong kosong
Segala yang kau harungi
Aku tempuh dulu
Masin manis aku jalan dulu
Walau kita sama
Tapi warkah jalan kita berbeza
Hanya kata yang aku bagi untuk kau ingat2
Tapi maybe your translater have a wrong know yeah
Jadi isi kandung disalah tafsir pula
Tak pa
Kau mungkin ada jalan kau
Dan aku jalan aku
Terpulang
Walaupun tidak di sini
Kelak masing2 punya hal masing2
Banyak lagi yang perlu difikirkan
Sekian dari aku


[CHORUS] 3X

Mengapakah ini bisa terjadi
Warkah bertemu sesama warkah
Berdentum meluah rasa isi hati
Yang terguris yang terhina
Siapa mula dan siapa menang ?
Akhirnya bertemu jalan tidak tenang
Face to face pun tak jadi
Masam purik muka kau
Di sinikah akhirnya ?


Artis : The Vocal Out
Lirik : Mantadak Biru Inspired

Saturday, May 9, 2015

AKU JUGA NORMAL






Manusia ini buta
Manusia ini buta
Manusia ini buta


Seraut wajah itu
Hamba Allah


Sebujur jasad itu
Hamba allah


Sebulat perasaan itu
Hamba Allah


Manusia ini buta
Manusia ini buta
Manusia ini buta


Jangan disangka baik itu
Semuanya indah
Jangan disangka sempurna itu
Semuanya bahagia
Jangan disangka cerdik itu
Semuanya bisa menakluk dunia


Manusia gemar melontar kelemahan insan
Hanya melihat setitik hitam di atas selempar kain putih
Yang baik itu begitu putih
Tapi bintik hitam juga dilihatnya
Manusia ini buta


Mata mu melirik senyum
Mulut mu bangga ketawa
Telinga mu saksi atas perbuatan mu


Lisan ini bahaya sahabat
Terlanjur bicara lukanya parah
Tersilap bicara keruh ukhwah


Aku juga normal seperti mu
Semua yang dipinjamkan kepada kita
Semua sama
Bezanya
Aku kurang sedikit dari kamu
Itu yang kamu kritikkan sahabat


Ketampanan, kesempurnaan jasad
Kemgahan pangkat
Kelebihan yang diberi
Tiada guna kiranya sahabat
Merendahkan sahabat


Lafaz tarbiah dibicara lantang
Soal tarbiah bangga dihujah
Prinsip- prinsip, rukun-rukun dipertahankan
Tapi kamu tidak sebaik kata-kata mu


Ramai bisa berhujah
Tapi implikasinya kurang
Memancung bisa kepada penggerak umat
Itu yang kamu amalkan


Kata-kata ini
Untuk diri ku sahaja
Agar aku tidak mengulanginya
Agar aku berwaspada
Agar aku tidak lukai yang lain


Biar aku luka
Asalkan yang lain tidak
Biar aku dicemeti
Asalkan yang lain tidak
Biar aku dibakar. diseksa
Asalkan yang lain tidak


Aku hanya sampah dalam perjuangan
Kerja aku hina dipandang orang
Asalkan aku kekal terpasak di sini
Dalam perjuangan ini


Demi sebuah cinta abadi
Kepada-Nya
Kepada Allah yang ku sayangi
Kepada yang menciptakan ku
Dengarlah,
Aku tidak sabar untuk menemui-Mu
Kerana Kau cinta ku yang kekal


Allah ...
Allah ...
Allah ...

Friday, May 1, 2015

CARTA IKIM FM 2015 : MINGGU 7 (25 APRIL 2015)



Penaja Utama : Ashraf Azahan Store


KEDUDUKAN

1. Ahmad Ammar - R-iF (+2) (7)
2. Syahadah - Far East (+6) (7)
3. Hakikat Cinta - Simfoni (+7) (2)
4. Kembali - Raqib Majid (+3) (7)
5. Jalan Cintaku - Aidil (+4) (4)
6. Esok Menanti - Mirwana (-2) (5)
7. Hanya PadaMu - Ainan Tasneem (-2) (2)
8. Salam - Lah Ahmad (-6) (6)
9. Penasaran - Vast (-8) (7) 
10. Selamanya Bahagia - Nora feat. Mosyi, Alif & Puteri (-4) (4)



PENCALONAN BARU

Duniaku Dakwahku - Ayai Ilusi feat. Altimet
Segalanya Untukmu - Azhar Hilmi



LAGU TERKELUAR




TETAMU MINGGU INI

Daqmie

CARTA IKIM FM 2015 : MINGGU 6 (18 APRIL 2015)



Penaja Utama : Ashraf Azahan Store


KEDUDUKAN

1. Penasaran - Vast (+3) (6) 
2. Salam - Lah Ahmad (-) (5)
3. Ahmad Ammar - R-iF (+6) (6)
4. Esok Menanti - Mirwana (+2) (4)
5. Hanya PadaMu - Ainan Tasneem (lagu baru) (1)*
6. Selamanya Bahagia - Nora feat. Mosyi, Alif & Puteri (+2) (3)
7. Kembali - Raqib Majid (-4) (6)
8. Syahadah - Far East (-7) (6)
9. Jalan Cintaku - Aidil (+1) (3)
10. Hakikat Cinta - Simfoni (lagu baru) (1)*



PENCALONAN BARU

Duniaku Dakwahku - Ayai Ilusi feat. Altimet*
Segalanya Untukmu - Azhar Hilmi*



LAGU TERKELUAR

5. Andai Esok - Akhil Hayy (4 minggu)
7. Mencintaimu - Masriezan Masri (5 minggu)




TETAMU MINGGU INI

R-iF

CARTA IKIM FM 2015 : MINGGU 5 (11 APRIL 2015)



Penaja Utama : Ashraf Azahan Store


KEDUDUKAN

1. Syahadah - Far East (+1) (5)
2. Salam - Lah Ahmad (+3) (4)
3. Kembali - Raqib Majid (-) (5)
4. Penasaran - Vast (-3) (5)
5. Andai Esok - Akhil Hayy (+2) (4)
6. Esok Menanti - Mirwana (+2) (3)
7. Mencintaimu - Masriezan Masri (+3) (5)
8. Selamanya Bahagia - Nora feat. Mosyi, Alif & Puteri (-2) (2)
9. Ahmad Ammar - R-iF (-5) (5)
10. Jalan Cintaku - Aidil (-1) (2)



PENCALONAN BARU 

Hanya PadaMu - Ainan Tasneem
Hakikat Cinta - Simfoni




LAGU TERKELUAR 



TETAMU MINGGU INI

 Raqib Majid

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...