Sunday, March 29, 2015

BANGUN 3X !!!







Bismillah ...


Sebenarnye hari ni UMP blackout for a whole day, pagi sampai petang. Serius buntu. Tak tau nak buat mende, ibarat budak millenium kembali ke zaman 90-an, nothing. Internet takde, kipas tak jalan, panas, berpeluh bagai, semua la. Tapi sabar.


Duk pikir2 nak buat ape la kat kawasan gersang ni, hhmmm ye la, kalu kat kampung paling tidak maen kat laman, lari2, naek besikal, best gak.


Duk baring2 ternampak rak buku yang lame dah tak sentuh, memang bersawang ok ^^ haha, rak buku yang tak sentuh dah berape lame dah, sejak pindah bilik sem lepas, uiisshhh lame sangat dah. Jadi tangan pun duk gatal belek2 buku yang ade, last2 terjumpe buku yang ter'beli' dulu coz nak abiskan BB1M, buku romance budak sekolah, SUAMI AKU USTAZ, huhu. Akhi beli buku ni sebelum citer ni kuar TV lagi tapi tak pernah bace^^ hahaha.


Bile dah start bace, hhmmm mule la hobi lame datang balik, kihkih, pembaca buku novel kini kembali !!!


Teringat time zaman sebelum pegang amanah selama 2 tahun, time tu tahun 1, hidup akhi kat kampus tak lepas tangan ngan buku2 gini, kaki plak rajin sangat ke Kuantan semate2 nak beli buku, WOW !!! Miracle gile time tu, tapi time tu dah berlalu sebab kene fokus atas amanah yang diberi, so hobi ni terpakse dikorbankan.


" Macam mane projek novel ngan Ida Rizyani yang akhi bagitau dulu ?"


" Sejujurnye memang madam cakap die akan tunggu dan die faham kedaan akhi time tu tapi tak sangke berlarut sampai 2 tahun. Sebenarnye 1 tahun je. Idea2 dan plot2 pun dah hilang ke mane, tapi watak 3 'orang' tu sentiasa akhi ingat, akhi sayang sangat watak tu, watak kegemaran akhi yang ingin akhi realisasikan, alamaakk emo lak ^^ hahaha "


Insya allah disamping ngah siapkan tesis akhi akan cube untuk dapatkan balik rentak akhi yang dulu dalam bidang penulisan ni. Semoga zaman tu dapat kecapi semula, oyeah !!!


Wallahualam ...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...