Monday, June 24, 2013

PENDEK KATA



Alhamdulillah. Akhirnya dapat jugak akhi mencoret something kat blog ni. Sebelum ni asyik wat sharing je^^. Maybe kali ni ringkas je dulu k. Sebelum tu akhi nak ucapkan selamat beribadat kepada semua sahabat2 yang akhi kasihi dalam bulan syaaban yang sedang berlangsung ni. Bulan rejab dah berlalu pergi. Kejap je kan.  Bukan ape, insya Allah, tak lama lagi kite akan sama2 menyambut bulan ramadhan yang menjadi ke’gila’an ramai bagi mengejar untuk membuat kebaikan walaupun sekecik mane pun kebaikan tu ganjaran yang ditawarkan oleh Allah SWT tersangat la grand^^.

Kali ni akhi sekadar nak kongsi skit saat2 singkat bersama adik2 akhi di rumah. Buat pertama kalinya akhi tidak akan menyambut ramadhan di rumah seperti sebelumnya, sebaliknya akhi akan menyambutnya di UMP. Kebetulan di samping akhi bersama sahabat2 yang lain untuk membuat persiapan bagi menyambut adik2 baru ke UMP september ni, akhi jugak mengambil sedikit masa untuk wat short sem (haha^^rajin kan?). Saje, nak isi mase cuti yang lame nih. Ramai yang dah balik rumah untuk bersama keluarga, untuk bekerja, terpulang la atas kemampuan masing2.

Alhamdulillah, akhi tiba di rumah elok2 time subuh. Kali ni kami berjemaah di masjid. Selepas borak2 ngan family, adik2 akhi ajak akhi untuk test ‘kuda’ baru akhi^^hehe. Alhamdulillah, best sgt. Kembar akhi yang tolong akhi untuk beli motor ni, die memang pakar dalam bab ni, sampaikan ayah akhi nak beli pape yang berkaitan ngan benda yang berenjin ni, ayah akhi akan tanye die.



3 beradik!!!


Riadah pagi bersama adik2^^















Lepas tu, kami adik beradik plan nak pegi shopping raya, memandangkan akhi balik kejap je, ni la peluang yang ada untuk akhi bejalan2 ngan mereka2 ini^^.


Shopping raya^^ 



Tema untuk tahun ni^^


Aqmar azahan


Bab ni memang akhi respect sesangat, sume casher akan berhenti wat keje bile azan sedang dikumandangkan...tiada di tempat lain^^ contoh yang patut dicontohi oleh sahabat2 sekalian^^


Tak puas kat Mydin, pegi pulak Hari2^^


testing session^^






Alhamdulillah, sekarang akhi dah selamat sampai di UMP. doakan kejayaan akhi kat sini k. Sekali lagi akhi nak ucapkan selamat beribadat kepada sume sahabat2 akhi tak kira seberapa tua mahupun seberapa muda^^haha. pastikan niat kite hanya untuk mengejar kasih sayang dan redha Allah SWT. Hidup dah tak lame. Jauhi kemungkaran, dekati kebaikan dan amalan, semoga kita dapat bersua lagi dengan izin-Nya^^.



2 comments:

liyana aziera said...

salam kt ump fakulti apa je ada short sem

Ashraf Azahan said...

Semua ade short sem bergantung pd subjek yg ditawarkan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...