Monday, October 29, 2012

SYUKUR AIDIL ADHA 1433H

“Tiada sesuatu amalan anak Adam pada Hari Raya Haji yang lebih disukai oleh Allah SWT daripada menumpahkan darah (ibadat korban). Bahawasanya ia (binatang yang dikorbankan itu) datang pada Hari Kiamat dengan tanduk, bulu dan kukunya dan bahawasanya darah (korban itu) mendapat tempat yang mulia di sisi Allah SWT sebelum darah itu tumpah ke bumi. Oleh kerana itu hendaklah kamu berkorban dengan hati yang bersih.” (Riwayat al-Tarmizi)

Rasulullah SAW bersabda bermaksud: “Wahai Fatimah! Berdirilah di sisi korbanmu dan saksikan ia, sesungguhnya titisan darahnya yang pertama itu pengampunan bagimu atas dosamu yang lalu.” (Riwayat al-Bazzar dan Ibn Hibban)

Firman Allah Subhanahu Wataala surah Ibrahim, ayat 34:-
Maksudnya:
Dan dia telah memberikan kepadamu (keperluanmu) dari segala apa yang kamu pohonkan kepadanya, dan jika kamu menghitung nikmat Allah, nescaya lemahlah kamu menentukan bilangannya.  Sesungguhnya manusia (yang ingkar) sangat suka menempatkan sesuatu pada bukan tempatnya dan sangat mengingkari (tidak menghargai nikmat Allah).


Biarlah gambar yang menceritakan pengalaman akhi pada aidil adha kali ni^^
on the way ke Kg tal 7, Pasir Masbile racer drive kene slow, cmtu la muke die^^everytime dgn buku^^kamera paparazi, control2^^bende yang paling best dipegang^^sesi melapah, ayah (baju oren)

adik bongsu, Azfar Azahanpotong jgn tak potong^^when my 'heart' want to see the environment^^oh tidak, mc kejap dr main tenis^^yum yum

adik ke-7, Fatini Azahan


mama Ashraf Azahan, Fatimah Muhamad Nawi

Aqmar Azahan & Azfar Azahan (muke cam abang die time kecik2)^^


time kudapan tengah hari^^packing daging sebelum diagihkanSELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA 1433H

MAAFKAN AKHI SEKIRANYA ADA MELAKUKAN KHILAF SELAMA INI^^


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...