Monday, July 16, 2012

SANAH HELWAH YA ABI^^


Alhamdulillah. Sanah helwah ya abi (Hj Azahan b. Hj Daud). Semoga dipanjangkan umur. Terima kasih kerana telah mendidik abang selama 20 tahun. Ntah kenape tiada idea nak mengarang bait2 yang indah. Sekadar lirik lagu aeman- ayah yang dapat abang kongsikan. Kalu ayah ingat lagu ni pernah dimainkan time majlis restu ilmu di sekolah dulu. Syahdu betul time tu…T_T… Sebenarnye abang bangga ada ayah yang power cam ayah cume dipendamkan je. Di UMP, sifat yang ada pada ayahlah yang abang gune untuk terus survive. Doakan kejayaan abang.  


ketika kejauhan
masihku hangat kasihmu ayah
betapaku rindukan redup wajahmu
hadir menemaniku


terbayang ketenangan
yang selalu kau pemerkan
bagaikan tiada keresahan


walau hatimu sering terluka
tika diriku terlanjur kata
tak pernah sekali kau tinggalkan
diriku sendirian


ketikaku dalam kedukaan
kau mendakap penuh pengertian
disaat diriku kehampaan
kau setia mengajarku
erti kekuatan


terpancar kebanggaan
dalam senyummu
melihatku berjaya
bilaku kegagalan
tak kau biarkan
aku terus kecewa
dengan kata azimat
engkau nyalakan semangat
restu dan doa kau iringkan


tak dapatku bayangkan
hidupku ayah
tanpa engkau disisi
semua kasih sayang
yang kau curahkan
tersemat dihati.....

p/s: Kpd semua sahabat akhi yang dikasihi. Hargailah ayah kite selagi die masih bersame dengan kite^^ 

2 comments:

Masmira Masri said...

haruslah menghargai ayah kita dye byk bersusah payah utk membesar kita =(


do visit n follow
http://myaleo.blogspot.com/2012/07/selamat-ulang-tahun-tunangku.html

Ashraf Azahan said...

aiwah^^semoga kite menjadi ank yg soleh n solehah sebagai balasan utknye, inilah hadiah yg paling berharga dunia n akhirat, insya allah^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...